Föreläsare

Nu kommer lite information om de externa föreläsarna i år, som är två stycken. Vi hade gärna haft fler, men kände inte riktigt att tiden fanns.

Vår första föreläsare heter Per ‘avtobiff’ Andersson. Han är inte bara utvecklare av fri mjukvara, utan har också stor erfarenhet av påverkansarbete kring fri mjukvara genom bland annat Free Software Foundation, FSCONS och kommer i vår att vara redaktör hos Fria Tidningen för artiklar om fri mjukvara. Han presenterar sig själv här, och jag översätter fritt hans presentation till svenska:

När de var unga köpte Pers mor en NES-konsoll till honom och hans bror, med tanken att det var en väg till framtiden. Det lade grunden för ett livslångt intresse i elektronik, teknik, vetenskap och liv. Per, som sedan länge använder fri mjukvara och var Debian-användare, började utveckla själv för Debian för ett par år sedan. Han jobbade med installationer, omskötande av mjukvarupaket, höll föredrag om Debian-mjukvara och lärde ut Debian-utveckling.
Per är också aktiv i planka.nu som driver påverkansarbete om fri kollektivtrafik. Planka.nu värnar om plankare i Stockholm och Göteborg och betalar deras böter.
Under våren 2011 kommer Per vara redaktör för en artikelserie om fri mjukvara i Fria Tidningen.

Jan Carlson från Kungsholmen, Stockholm är vår andra föreläsare. Han kommer att föreläsa om Stockholmspartiet och varför deras erfarenheter som uppstickarparti med mittenpolitik är relevant för oss.

Jan var med redan från början och bildade Stockholmspartiet 1979. Han har sedan varit aktiv under alla år. Jan har varit partiets ordförande, suttit i kommunstyrelsen och haft många andra uppdrag. Under 80-talet var han sambo med Agneta Dreber som då var partiets ansikte utåt. Jan Carlson har lång politisk erfarenhet i Stockholm. Mellan 1998-2002 var han ordförande för Kungsholmens stadsdelsnämnd för Stockholmspartiet.

Henrik Brändén som för ett tag sedan bytte parti till Piratpartiet efter en lång tid i Socialdemokraterna är idag K&L-dagarnas innehållsansvarig. Han har decenniers koll på lokalpolitiskt arbete i Socialdemokraterna, och har dessutom gjort en granskning av det lokalpolitiska arbetet i Piratpartiet. Även han kommer att hålla ett par föreläsningar.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>