Missa inte Annas senaste nyhetsbrev

…där jag är med och skriver om Kommun- och Landstingsdagarna. Jag skriver följande:

Information om Kommun- och Landstingsdagarna i Uppsala:

Hej!

Mitt namn är Isak Gerson, och jag är huvudansvarig för Piratpartiets Kommun- och Landstingsdagar. Det är en helg i Uppsala mellan 4-6 februari där vi det kommer att diskuteras strategi, politik, möjligheter och idéer. Tanken är att vi varje år på Kommun- och landstingsdagarna ska ha ett separat lokalpolitiskt tema som vi diskuterar och slutligen skriver ihop ett dokument om, så att vi år 2014 kommer att ha ett grundprogram med utgångspunkt i fyra olika lokalpolitiska teman som alla kommuner är välkomna att utveckla och ställa upp med.

För 2014 är det otroligt viktigt att vi kommer in i Sveriges kommuner och landsting. Jag personligen tror inte att internetsamhället kommer att byggas uppifrån riksdagen (allena). Vi behöver sätta igång och bygga upp Sverige ur ett internet- och informationsperspektiv. Det kommer inte att byggas uppifrån, och det kommer inte att byggas av sig självt. 2010 njöt jag av att se alla lokalpolitiska satsningar för Piratpartiet runt om i Sverige, och min förhoppning är att det till 2014 smittar av sig så att vi ställer upp i Sveriges 100 största kommuner och alla landsting.

Och det kräver att vi sänker trösklarna för deltagande, samt inspirerar piratpartister runt om i Sverige. Kommun- och landstingsdagarnas mål är flera. Vi behöver ett gemensamt grunddokument för framtidens lokalpolitik. Vilka frågor tacklar vi, och hur tacklar vi dem? Vi behöver utbilda och kommunicera i framtidens lokalpolitik. Hur fungerar kommuner och landsting? Hur förhåller vi oss (som parti, som mittenparti, som nyparti, som litetparti, och så vidare) till kommuner och landsting. Slutligen behöver vi inspirera folk till framtidens lokalpolitik. Tack vare en lysande toppgrupp till både Uppsala kommuns och Uppsala läns listor förstod jag hur kul det skulle bli att utveckla skolorna, att bygga om vårdens datasystem, ja, att bygga upp internetsverige från grunden.

Därför hoppas jag att ni kommer på Kommun- och Landstingsdagarna i Uppsala 2011, och 2012, 2013 och 2014. Jag hoppas också att alla deltagare deltar i de lokala valen 2014. Det är då vi bygger om Sverige. Anmäl dig nu!

/Isak Gerson

Jag vill också påminna er om att följa vårt RSS-flöde här på loku.piratpartiet.se. Det kommer att komma fler nyheter och mer information från oss.

Ha en bra dag och glöm inte att anmäla er! Vi ses där!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>