Dags för hypen att börja!

Hej,
Vi har varit rätt snåla med information från planeringsgruppen bakom kommun- och landstingsdagarna. Men nu kommer lite! Huvudtemat för helgen tillika årets namn är “FLOSS FTW!“. Helgen kommer att delas upp i två stora dagar. Under lördagen kommer vi att ha en idépolitisk dag som kommer att kretsa kring fördelarna med och argumenten för fri/öppen mjukvara. Vi kommer att ha riktigt spännande föreläsningar, diskutera dem, och sedan skriva ett gemensamt manifest för vad vi tycker är piratpartiets lokalpolitik gällande mjukvaruanvändning i kommuner och landsting.

Varför vill vi göra det? Jo, målet är att vi ska hålla kommun- och landstingsdagarna varje år. Det betyder att vi under fyra lördagar under dessa fyra år kommer att – med hjälp av experter som föreläser och varandra – kunna skriva ett utmärkt grundprogram som täcker minst fyra politiska områden. Detta program kan sedan vilken kommunsatsning och vilken landstingssatsning som helst i Sverige ta efter, remixa och bygga vidare på när de skapar sitt egna piratpartistiska lokalpolitiska program.

Under söndagen kommer vi att diskutera hur vi åstadkommer våra stora idéer. Vi kommer att få lyssna på inspirerande personer som berättar hur de drivit sin progressiva politik på lokal nivå. Hur gör nya partier för att driva sin politik i ett klimat där deras frågor inte brukar tas upp? Hur gör partier som inte kan ordnas in i den traditionella höger-vänsterskalan? Hur fungerar blockpolitik och vågmästare i lokala parlament? Fungerar blockpolitik och vågmästare i lokala parlament? Vi kommer dessutom att få diskutera den djupare politiken och ideologin som ligger i Piratpartiets lokalpolitiska satsningar.

Vi uppmuntrar de som kan att komma under fredag eftermiddag också. Vi kommer att hålla aktiviteter som gränsar mellan sociala och politiska, för att man inte ska behöva känna att man missat något om man kommer på lördagen. Helgen kommer alltså att hållas den 4-6 februari i centrala Uppsala. Är du mer intresserad kan du läsa om oss i arbetsgruppen här.

Kommentarer

Johan Lundmark skrev

Schysst hemsida som länkas till för loku:t.

Förresten, vad står LOKU för?? 😛

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>